Tulpan pallit saivat kyytiä 15.10 2012. Leikkaava eläinlääkäri oli Teppo Heinola. Piilokives poistettiin tähystyksellä ja se laskeutunut pullautettiin ulos pienestä reiästä kivespussin etupuolelta. Piilokivestä oli tovin joutunut kaivelemaan, se oli syvällä vatsaontelossa. Kuitenkaan leikkaus ei venynyt  ja samalla saatettiin nappasta viralliset lonkka- ja kyynärkuvat.

Toipumisaika sujui hyvin, pääasiassa käytin Tulpalla suojapukua jonka alle puettiin "kalsarit". Pari kertaa Tulppa kuitenkin pissasi pukuun. Ulkona tarhassa se piti pönttöä päässä mutta pöntön kanssa se ei mahtunut koppiinsa, niinpä Tulppa sai olla aika paljon sisällä ja sen kanssa käytiin kävelyillä. Ja kylläpä Tulppis nautti tällaisesta erityishuomiosta!

Kuitenkin, melkein kaksi viikkoa leikkauksesta huomasin että kivespussi oli turvonnut ja tulehtunut. Suihkuttelemalla ja puristelemalla sain sieltä tulemaan mätää ja verta. Haimme antibioottikuurin ja tarkempi tutkimus osoitti että leikkaushaavat olivat kyllä hyvin parantuneet, mutta kivespussiin oli sitten muodostunut paise. kenties pussia oli alkanut kutittaa ja Tulppa oli sitä alkanut nuolemaan. No, paise parani hyvin, jo plekällä suihkuttelulla se alkoi selvästi parantua ja kun saatiin Synuloxit siihen päälle, turvotus laski muutamassa päivässä.