Haapaniemen pallokentällä sellaiset pentutreenit kuin tähänkin asti: seuraamista, eteenistumista, istumista, maahan menoa ja nyt uutena juttuna kosketusalustaa. haluan opettaa Tulpalle kosketusalustaan koskemisen nenällä (Lakihan läppää tassulla) ja tämä tuntuu olevan koiralle vaikeampi ymmärtää - tai sitten Tulppis ei vaan opi asioita niin helposti kuin Laki (ja Lakillekin on jotain saanut tahkota oikein pitkän kaavan mukaan...?). No muutama oivalluksen poikanen kuitenkin ja ainakin henkistä väsytystä saatiin aikaiseksi tässä treenissä. Fyysistä ei niinkään, sillä treenin päälle piti vielä heitellä palloa kun se sattui autosta putoamaan kun avasin oven... Tulppis tuo mukavasti pallon uudelleen heitettäväksi joten hyvillä mielin ajattelen tulevaa noudon opettamista.

Toisaalta sen leikkiminen kenttäolosuhteissa ei ole niin hyvää kuin kotona. No, en ehkä vielä huolestu tästä kun pentu on vasta 10 viikkoa....

Treenin jälkeen käytiin kävelemässä Haapaniemen rannassa, ei ihan vesirajassa kuitenkaan sillä vesi taitaa olla vasta muutaman asteen lämpöistä. Kotiintultua laitoin koirille ruuat ja sen jälkeen vielä oleskeltiin pihalla ja Tulppis juoksi isojen koirien perässä. Kun tultiin sisälle se simahti ihan totaalisesti.