Omat koulutusvuorot alkoivat kesäkuun alussa ja koska olen lomalla, ajoin hallille hyvissä ajoin jotta ehdin treeniä omat koirat. Tulppis pääsi halliin ekana. 

Otin muutaman pujottelun, ensin taas hihnassa ja sitten irrallaan. Kun saan Tulpan aloittamaan pujottelun se sitten kyllä pujotteleekin hyvin. Nyt se teki muutaman kerran niin että juoksi kyllä ekaan väliin mutta singahti siitä sitten jonnekin. Eli pari ekaa väliä tarttee tukea äänellä tai kädellä. Muuten pujottelunopeus on kasvanut ihan huikeasti, ei se nyt äitiään vielä päihitä mutta isoksi koiraksi se vetää kyllä hyvällä draivilla!

Takaakiertoja (!) ihan vaan yhdellä hypyllä. No, eihän tässä mitään ongelmaa ole? Tulppa meni heti eka yrittämällä laukaten hypyn taakse ja hyppäsi, kaarre oli tiukka ja hyppy sopiva, suuntautui sinne minne ohjasin... miksi nämä ei radalla onnistu? Yritän nyt muistaa käyttää samoja käskysanoja kuin lakilla, eli "kierrä" on vastapäivään ja "takaa" myötäpäivään.

Puomi. makupaloja täytyi taas ripotella puomille, meni kyllä nyt jo paljon reippaammin. Tässä ja A-esteellä molemmilla Tulppis pysähtyi alastulokontaktille hienosti ja itsenäisesti. Hyvä hyvä!

Sitten tauko autossa ja tottista päädyin ottamaan pihalla kun sää oli hyvä. Ensin seuruuta sinne tänne, käännöksillä ja ilman sekä käden häivytystä. Täyskäännös oli päässyt vähän unohtumaan mutta löytyi sieltä kuitenkin. Käden vienti koiran vasemmalle puolen onnistui hetkittäin hienosti, hetkittäin ei onnistunut. Koiran pään taakse saan sen kuitenkin laitettua ja sekinhän riittäisi alo-tokoa tai bh-koetta varten.

Noutokapulaa. Pysyy jo hyvin sen hetken, ei tarvitse kädelläkään tukea. Toisaalta hetki on vielä melko lyhyt. Kun saisin tuon luoksetuloin eteenistumisen kuntoon niin tähän saisi liikkeen mukaan! Sitä eteenistumista siis seuraavaksi. Käsiavulla tietenkin kun muuten ei onnistu. Siksi siihen ei voi vielä noutokapulaa yhdistää. Vai voisiko? Nyt nostin ohjaavia käsiä ylemmäs, jos sitä kautta saisin ne häivytettyä. Tulppis kyllä sitten alkoi hyppiä, tai sitten jäi taas kauas. 

Paikallamakuuta sitten. Ensin pysyi, sitten hiippaili perään, palautin paikalleen ja sen jälkeen taas pysyi. Onpas tämäkin vaikeaa :(