JATtilassa. Ensiksi näytin Salmelle miten hienosti meidän seuraaminen sujuu, ja Salme oli samaa mieltä että edistytty on hurjasti. Nyt aletaan ottaa imuutuskättä pois koiran nenän edestä - toisaalta nopeasti että päästään etenemään mutta toisaalta varovasti ettei Tulppa ala taas poikittaa. On hankalaa kun en itse näe kuin paljon se mahdollisesti poikittaa... pitää vaan koittaa vilkuilla ja yrittää opetella "tuntemaan" se.

Maahanmenoista otettiin nyt se pienikin kyyristely pois, lisäksi mun kädet laitettiin selän taakse jotta Tulppa älyäisi katsoa ylöspäin eikä vaan niihin käsiin. Muuten mukavasti tämäkin on edistynyt.

Eteenistumista. Kokeiltiin monella tavalla sekä tiivistämistä että siihen tuloa ja erikseen vain istahtamista ja lopulta tultiin siihen tulokseen että yritetään tehdä kaikki samaan pakettiin - näytti nimittäin siltä että se jopa onnistuu: Makupaloilla ohjaten koira lähelle ja istumaan, siitä ihan perinteisiä muutama askel taaksepäin tiivistämisiä. Pitää vaan olla tarkkana että Tulppa saa vahvistetta sekä lähelle tulosta että siitä nopeasta istahtamisesta, käsien korkeus pitää olla sopiva ja askeleet ei saa olla pitkiä. Vaikeaa vaikeaa mutta muutama tosi onnistunut setti saatiin, josko näitä vaan sitten lisää!

Kaukojen asennonvaihtoja nenästä vetämällä katsottiin myös. Ongelmana on se että Tulppis on niin sika-ahne eikä keskity jalkoihinsa... no siihenhän ei auta muu kuin toistot toistot ja toistot. Maa-istu sujui aika hyvin. Maasta seisomaan mun pitää vetää aika pitkälle eteenpäin jotta Tulppis pääsee tasapainoon ja tässä täytyy tuijottaa etutassuja jotta ne ei liiku. Tyttöjen kanssahan mä vahdin takatassuja.

Lopuksi katsottiin leikkiasioita. Tulppishan syttyy hyvin leikkiin mutta napsii käsille ja välillä vöhän muuallekin. Sellainen huomio ainakin että jos sitä saalistuttaa liian kauan, se turhautuu ja ottaa sitten kiinni mistä tahansa - kuten nyt Salmen jalasta. Kuitenkin kun pysytään saaliilla ei varsinaista agressiopuremista ilmaannu joten rauhakseltaan tätä leikkiä voi jatkaa. Sensijaan puremiseen esim. lenkillä saa ja pitää puuttua ihan kunnolla, se ei ole sallittua.