Hampaan poisto aikaistui kun klinikalta soittivat järjestelleensä vastaanottoja jotta Tulppa pääsisi vaivastaan mahdollisimman pian. Tulppis saapui klinikalle yhtä iloisena kuin aina ennenkin, häntää heiluttaen ja iloisesti haukahdellen. On suorastaan ihmeellistä että se ei pelkää tai väistele tätä paikkaa vaikka sille on jo monesti tehty ikäviä asioita... ehkä se alitajuisesti tietää että myös sen henki pelastettiin täällä silloin ihan pienenä?

Kun Tulppis oli saatu unten maille, meille annettiin puolitoista tuntia aikaa kunnes saisimme tulla sen hakemaan. Palatessani vähän etuajassa se oli kuitenkin jo heräämössä ja paperihommat hoidettuani Tulppis jo nousi huterille jaloilleen ja käveli autoon.

Leikkaus oli mennyt hyvin: kitalaessa ollut reikä ei ollut puhkaissut tietään nenäonteloon asti (vielä!) ja sitä ei myöskään tikattu umpeen. Hampaan aukon päälle oli ommeltu ienfläppi ja huuli siihen suojaksi sulavilla tikeillä. Kotihoito-ohjeiksi saimme huuhdella suuta Hexarinsellä ja kipulääkettä muutamaksi päiväksi. Kaiken kovan puremista tulisi välttää viikko - pari ja noin kuukauden verran elellä vähän rauhallisemmin jottei alaleuka pääse kolhiintumaan. Leikkauksen yhteydessä eläinlääkäri (Katja Rajalin) oli myös paikannut yhdessä etuhampaassa olleen kiillevaurion.

Laskua tästä kaikesta tuli n. 450e ja näihin kuluihin ei vakuutusyhtiö osallistu. Mutta jos tällä selvittiin niin halpaahan tämä oli noihin muihin hoitomuotoihin verattuna.