Tällä kertaa en jäänytkään oman aksakoulutsvuoron jälkeen Tulpan kanssa hallille, vaan menin parkkikselle ottamaan pikaisesti tottista. harmittavasti kaikki muut tottisihmiset ja -koirat olivat jo poistuneet, useinhan tuolla on iltaisin jos jonkinnäköistä treenaajaa (ei sillä että seuraa olisin odottanut saavani, siitä toivosta olen jo luopunut mutta edes häiriötä!).

No, otin nakki suussa eteenistumista ja kas vain, se alkaa sujua! Välillä Tulppa jää vähän kauas mutta sitten taas jo korjaa kun otan miniaskeleita taaksepäin. Ja ihan ilman käsiä!

Tähän luontevasti kapula suussa samaa. Nyt jo muutaman kerran onnistuttiin, Tulppis siis tuli eteeni istumaan kapula suussa! hallelujaa! Helposti se suu kuitenkin vielä aukeaa, ehkä ei pidä ahenhtia vaan harjoitella pelkkää pitoa ja siinä ajan pidentämistä vielä tovi.

Seuruuta pienet pätkät, ihan Tulppamaista :)

Lopuksi paikkamakuuta itse ihan vieressä seisten ja makupaloja alas tuon tuosta tarjoillen. Muutama pompsahdus pystyyn mutta myös hyviä pysymisiä. Voi voi, kyllä tämä on vaikeaa... 

Kotona sitten tapahtuio kummallista. Kun olin ennen treeneihin lähtöä antanut koirille ruokaa, Tulppis kävi syötyään keittiön lattialle pissalle ja kakalle. WTF? ja siis ihan pieni hätä sillä ei ollut, pissa tuli varmaan litra ja kakkaa kilo, vessanpönttö meinasi mennä tukkoon! Sehän ajoittain merkkailee sisälle mutta nyt ei todellakaan ollut kyse siitä vaan ihan aidosta hädästä. ja koira oli ollut ulkona aamuseitsemästä lähtien. Vai oliko?

Sillä illalla kun tultiin kotiin, yritin laittaa sen taas ulos. Eipä halunnut mennä! Sitten vein sen hihnalla, ihan väkisin. Tulppis meni seinän viereen kuopimaan maata. Niin, se kuopi sekä etu- että takatassuillaan hiekkaa. Kun silmä vältti, se livahti takaisin verannalle ja kun ovi oli auki, se paineli sisälle. Toista kertaa en sitä väkisin ulos raahannut vaan kävin sen kanssa sitten illlalla pienellä lenkillä missä se käyttäytyi ihan normaalisti.

Mikähän sitä vaivaa? Onko pihalla sattunut jotain mitä se on säikähtänyt noin mahdottomasti ettei uskalla mennä ulos enää ollenkaan?