Eilisestä innostuneena otin oman koulutsvuoron jälkeen Tulppiksen tekemään myös ratatreeniä. Oltiin tehty Agirodun KIL-maxijoukkuerata, tosin hieman muokattuna/lyhenneltynä koskapa kenttämme on vähän pieni. Helpotin Tulpalle myös alkua ja jätin hypyt 1 ja 2 pois, muuten mentiin koko rata. Ja voi miten mukavaa, en meinannut pysyä koirani perässä :) (lisään ratapiirroksen myöhemmin)

Hypylle 6 olin kuvitellut tekeväni persjätön mutta en ekalla kerralla ehtinyt. Tulppa ei tietenkään osaa vielä hakea hyppyä noin veikeasta kulmasta ja vaikka juoksulinjallani yritin ajaa sen hypyn taakse, se tuli minua vastaan ja hyppäsi hypyn väärin päin. Otin sitten alusta (siis hypystä 3) alkaen uusiksi ja nyt kun tiesin että se tulee lujaa, otin reilummin etumatkaa ja kerkesin sinne persjätölle. Puolivalssilla pituudelle ja sen jälkeiselle hypylle takaaleikkaus. Tämä ei onnistunut vaan Tulppa kääntyi oikealle. Otin tähän tauon ja jatkoin seuraavasta hypystä.

Puomille hieno alastulokontakti, mutta sitten keppien hakeminen tuotti vaikeuksia. Sain ne onnistumaan kun tein puomin jälkeen syvän vekin jotta sain koiralle suoran linjan kohti keppejä. Sitten en taas ehtinyt vaihtaa puolta pussilla ja Tulppis pääsi hyppäämään pussin jälkeisen hypyn väärin päin. Otin kepeiltä asti uusiksi ja nyt otin pikkasen etumatkaa kepeillä jotta sain tehtyä persjätön ennen pussia, sitten hyppy meni oikein päin helposti. Loppusuora oli ihan peruskauraa jopa Tulpalle :) 

Lopuilla makupaloilla kerrattiin pujottelua jotta sain sille hyviä palkallisia toistoja, kyllä se siitä.

Jospa siitä sittenkin kuoriutuu agikoira?