Viikkotreenit. Tällä kertaa meille lätkäistiin ihan kokonainen rata eteen! No, eihän siinä ollut kuin 8 estettä ja nekin hyppyjä tai putkia suorassa linjassa, molemmat kaksi käännöstä oli rakennettu putkilla. Mutta selvää etenemistä kuitenkin vaadittiin. Tämä onkin juuri sitä mitä tässä vaiheessa  minusta kuuluukin harjoitella jotta koira oppii että eteenpäin mennään ja edessä olevan esteen SAA suorittaa.

Tulpan kanssa otettiin varman päälle ekana ollut rengas, eli namin kanssa ihan yksittäisenä. Renkaalle pitäisikin saada nyt toistoja jotta se vahvistuisi. Toinen ongelmaeste oli yllättäen pituus. Tulppa vaan juoksi siitä yli niin että palaset vaan lentelivät... no Jenny sitten piti rimaa pituuden yläpuolella jotta saatiin kunnon loikka, lisäksi minä käytin vähän ääntä - pelkkä "jiip" riitti jotta Tulppa ponkaisi isommin. Eihän sen oikeasti tarvitse edes hypätä tuossa kun sen laukka-askel on jo riittävän pitkä, mutta jos se askel ei osu kohdilleen niin sitten kolisee. Joten hyppäämisen joutuu opettelemaan. 

Myös pussi otettiin ensin erillisenä mutta siinä ei ollut mitään ongelmia. Sitten vaan rataa :) Tulppis meni oikein hyvin kunhan vaan muistin ohjata, eli putken jälkeen se helposti livahtaa ohitse seuraavasta esteestä kun kaarros venyy. Kuinkahan mä nyt alan muistaa nää jutut kun mulla on kolme täysin eri tavalla ohjattavaa koiraa?

Lopuksi otettiin puomia. Irrallaan, yhden hypyn takaa. Ensin meillä meinasi olla ongelmia jo puomille menossa kun Tulpan mielestä Unnan emännällä oli varmasti parempia herkkuja kuin mulla... mutta sitten kun päästiin niin menihän se. Ja pysähtyikin loppuun kun siellä oli se namialusta, mutta samantien syötyään kääntyi jo mua kohti ja takapää putosi puomilta. Jenny (ja toki minäkin) oli sitä mieltä että se pääpalkka olisi palautettava sinne kauemmas eteen jotta Tulppis ei kääntyisi mua kohti. Ja jos aluksi pidetään välipalkkaa tuossa alastulolla ei siinä pysähdyksessä tarvitse käyttää niin paljon hihnaa, hihnalla vaan varmistettaisiin ettei koira karkaa ennen lupaa. Ihan hyvä suunnitelma, paremman puutteessa... Treenikaverihaku siis taas päälle!