Noukan nurtsilla tottisjuttuja. Aloitin "kevyesti" metallinoudolla, siitä mihin viimeksi jäätiin eli naksuttamalla kapulan nostosta. Nyt ei tarvittukaan naksuja kapulan koskemiseen sillä Tulppa otti kapulan heti suuhunsa kun se sen näki. Päästiin taas etenemään, kapula pysyi suussa jo pidempiä aikoja ja Tulppis nosti päänsä ihan ylös, mutta ei lähtenyt liikkumaan kapula suussa kuitenkaan vaikka vähän siihen suuntaan yritin sitä sheipata. No, ehkä seuraavalla kerralla! Joka tapauksessa luovutusasentoa en voi opettaa ennenkuin eteenistuminen on kunnossa.

Sitä eteenistumista sitten seuraavaksi. istuin jakkaralla ja syöttelin siinä edessäni. Tulppis tuli hyvin lähelle ja näyttäisi siltä että on jo hokassut että koko rinta ja kaula painetaan mua vasten, mutta se ei sitten kuitenkaan laita peppua maahan. Välillä vähän yritti mutta sitten tulee aina ne taaksepäin askeleet ja tiiviys katoaa. No, jatketaan tätäkin, tämähän oli vasta toinen kerta kun tätä ihan kunnolla treenataan.

Seuraamista. Ai että oli ihanaa! Pysähdyksissä istuminenkin tulee kun otan pienen apuaskeleen vasemmalla jalalla. Kyllä se siitä. Nyt saatiin kuitenkin monta perusasennosta liikkeelle lähtöä heti hyvällä asenteella ja kontaktilla.

Ja kerrankin osasin lopettaa vaikka koiralla olisi olltu vielä intoa tehdä lisää :)