Mikä onkaan parempi tapa viettää juhannusta kuin treenata ja touhuta koirien kanssa! Isäntä on töissä ja poika viuhtoo tuttavien kanssa savusaunalla ja vissiin vähän järvelläkin. Harmi vaan ettei saatu maastotreeniporukkaa kasaan. Käytiin kuitenkin tottistelemassa ja Tulppa pääsi myös aksaamaan.

Viihdekeskuksella siis tottikset. Otin ihan perusseuraamista ja kysyin MH:lta ja EA:lta vähän vinkkejä täyskäännökseen. Sainkin vähän ideasta kiinni, nimittäin tehdä sitä ympäri kiertoa ihan paikoillaan ja siitä sitten vaan lähteä liikkeelle kun koira on mun takana. Vauhtia nimittäin pitäisi saada reippaasti tuohon kiertämiseen.

Luoksetulon eteenistumisessa kokeilin MH:n ehdotuksesta pudottaa makupalan suustani. Ja kas, kylläpä loppui Tulpalta käsien tuijottelu heti! Tässä taisi olal ratkaisu tämän liikkeen(osan) ongelmaan!

Sitten vielä paikkamakuuta toisen koiran ollessa kentällä. Seisoin ihan lähellä ja palkkailin välillä. Ensin taas tuntui että tästä ei tule mitään mutta alkoihan se siellä pysyä. Nyt pitää vaan treenata tätä niin varman päälle että pääsen heti laittamaan koiran takaisin maahan jos se nousee, ja mielummin palkata se niin lyhyistä ajoista ettei ehdi nousta.

Ajelin sitten myös hallille. Tajusin (vasta nyt) että Agirodun ALO-joukkueviesti käydään hyppyradalla, jotan päätin unohtaa kontaktien treenaamiset nyt pariksi viikoksi. Katselin kakkoskentältä mukavan hyppärin pätkän ajatuksena viedä koira radasta läpi kerralla. Eikä tuo mikään suorien pätkien kooste ollut vaan siihen piti tehdä pakkovalssi, tavallinen vastaanottovalssi, persjättö ja lähetystä sivusuunnassa... ja itse asiassa tämä meni hienosti! Pidin hypyt tosin matalina mutta selvästi Tulppa on oppinut reagoimaan ohjaukseeni. Ainoa virhe tuli keppien aloituksessa, ja sitten myös keppien lopetuksessa. Näitä täytyy siis edelleen treenata.