Otin Tulppiksen mukaan Pieksämäen agikisoihin treenatakseni sen kanssa siellä vähän tottista ja totuttaakseni sitä kisahälinään. Ja huh, oli syytäkin! Nimittäin ottaessani koiran autosta ulos se aloitti aivan järjettömän hillumisen, hyppi tasajalkaa ja haukkui ja riekkui. Sain oikein kaksin käsin pidellä sitä ettei se mene toisten koirien luokse. Ajattelin jo kauhuissani kuinka tulen tulevaisuudessa pärjäämään sen kanssa kisapaikoilla ja pysyykö se ylipäätään radalla?

No, pelko lienee turha, sillä heti kun aloin sen kanssa töihin, se ei nähnyt mitään eikä ketään! Uskomaton muutos koirassa! Teimme seuraamista ja edelleen tavoitteena on saada se käsi kunnolla pois koiran kuonon läheltä ja nyt sainkin monta pätkää niin että vasen käsi oli aivan suorana heiluen koiran pään vasemmalla puolen. Ja Tulppa piti silti hyvää kontaktia. Tätä pitää nyt vaan tehdä lyhyissä pätkissä paljon jotta saadaan tämä malli iskostumaan sen päähän.

Seuruussa tehtiin myös täyskäännöksiä. Ne sujuu hyvin kun vähän vippasen vasemmalla kädellä oikealle jolloin Tulppa lähtee kiertämään mua kun samalla itse käännyn. Pysyi siis tiiviinä ja palkkasinkin heti kun koira tuli taas oikeaan asentoon.

Lisäksi istahtamisia ihan vapaalla, ja maahanmenoja sivulla, näihin myös pieni maassapysyminen. Pysyi :)