Tulpan ekat salmen treenit. Oltiin JATtilassa ihan keskenään.

Ekaksi koitin ottaa ihan sellaista seuraamista mitä ollaan tehtykin. Mutta Salme vihelsi pelin poikki ja sanoi että poikittaminen on niin pahaa että koira menee jo pelkästään tuosta juntturaan - vaikka koitin selittää että suoristuu se siitä pikkuhiljaa. Kokeiltiin sitten imuuttamalla ja vieläpä niin että tarjoilin nakkia Tulpan vasemmasta suupielestä ja näinhän me se saatiinkin sitten suoristumaan , ja myös rennoksi! Tuo rentous olisi nyt se juttu mitä pitäisi tavoitella ja sivullaoloharjoituksia voisi tehdä ihan paikoillaankin ja itse seuruu vähän vähemmälle, lyhyinä rauhallisina pätkinä.

Eteenistumisessa myös vähän uusia mietteitä. Istumisesta pitäisi tulla se tärkeämpi asia. Ja katsekontaktista. Niinpä kotiläksyksi pelkkää katsekontaktia vaihtelevilla kestoilla 0,5 - 3 sekkaa yms. Kun kontakti pysyy, voidaan tehdä taas eteenistumisia mutta mun kädet pois koiran nenän edestä ja keskittyminen katseeseen ja oikeapaikkaiseen istumiseen.

Sitten katsottiin vielä maahanmenoja joita en ole saanut itse etenemään toivottavalla tavalla. Salmen huomio oli että Tulppa reagoi käden liikkeeseen. Niinpä harjoituksia tehdään nyt minä kyykyssä, käsi paikallaan maassa, nyrkissä nakki ja nyrkki kiinni. Käskysana tulee kun Tulpan kyynärät koskettaa maata. Pikkuhiljaa siitä kättä nostetaan ylemmäs mutta se ei edelleenkään liiku liikettä tehdessä. Eka palkka avatusta nyrkistä etujalkojen väliin, toisella kädellä vapautuspalkka sivuun.

Lisäksi testailtiin Tulpan takaosasn hallintaa ja tehtiin kieputuksia myötä- ja vastapäivään. Kieputus vastapäivään on sille helpompi kuin myötäpäivään mutta toki molempia pitää harjoittaa. Lisäksi pitäisi harjoituttaa takajakojen tiedostamista, nyt kokeiltiin 10cm hyppyesteen yli kävelyä, jossa Tulppa toistuvasti pompautti molemmat takajalat nippuna yli. Ei niin, vaan jalka kerrallaan as-tel-len. Kavaletit tai rimat maassa voisi olla hyvää treeniä tähän.