JATtilassa AA:n kanssa. Päivän pääaiheena puomin kontakti. Nyt muutettiin kuviota sen verran että siirrettiin namialusta kauemmas eteenpäin (ekoilla kerroilla se vielä oli siinä alastulokohdassa) ja Tulppiksen pitää pysähtyä (AA roikkui hihnassa) kontaktille ja siitä luvan saadessaan sitten pääsee palkalle. Alastulokontaktin vierellä vielä ne aidan siivekkeet jotta tuon takapää pysyy puomilla. 

Tämä meni aika hyvin. Nyt koira joutuu jo miettimään mitä tässä tapahtuu kun kaikki sen aivokapasiteetti ei valu ruoan mukana mahaan. Lisäksi siitä puomilta sitten lähdetään eteenpäinkin rivakasti, asia joka mm. Lakille piti opettaa erikseen.

Pujottelua otettiin myös. Kerran irti, ei virheitä! Sitten tehtiin niin että AA oli hihnan perässä ja minä pystyin liikkua etu/taka- ja sivuttaissuunnassa. Kyllä jos irtaannuin liikaa se häiritsi Tulppista mutta pikkuhiljaa tässä asiassa edistytään samalla kun saadaan pujottelurutiinia (Tulpan pujottelu on vielä vähän hidas ja varoivainen). Selvästi se myös vieroksui kun vieras ihminen oli hihnan päässä kun aiemmin olen tehnyt tätä vain yksin.

Illalla Tulppis pääsi uimaan. Olen jo pitkään miettinyt sen uittamista mutta asia on jäänyt mietintäasteelle. Nyt tutuilla oli tunnin vuoro varattuna KoiraSporttiin ja heidän porukastaan oli kaksi koiraa jäämässä pois, joten me päästiin kokeilemaan ihan ilmaiseksi. No, en nyt tiedä tykkäsikö Tulppis hommasta mutta ei se ihan paniikissakaan ollut, ja neljästä uimaringistä kolmannella se lähti uimasilleen jo kohtuullisen vapaaehtoisesti. Sen uimatekniikassa on vielä parantamisen varaa: etupää kauhoo kyllä järkevää tahtia mutta takapuoli vispaa puolelta toiselle eli selkä ei pysy paikoillaan. Tämä ongelmahan sillä on juostessakin joten tämä uimahomma kyllä varmasti vahvistaa tuota selkää!