Tulpan viikkoagit. Radanpätkä jossa piti harjoitella putkeen vientiä ensin pimeään putken päähän vaan vientiä ja siitä takaaleikkaus ja toisessa päässä persjättö, sitten toka kiekalla putkeen viennissä tehtiin pakkovalssi ja  toisessa päässä sai vaan ottaa vastaan ja juosta eri puolta. Lisäksi toka radalla olisi ollut taaksevienti yhdelle hypylle, eka radalla tämä tehtiin eteenpäin ja valssilla otettiin koira sieltä takaa  mukaan.

Eka rata meni Tulppamaisesti. Kun oltiin radan käännöspisteessa, Tulppa huomasi suoraan edessää namikipon - yksi toinen koira teki siellä pussia -  ja juoksi tietenkin sinne syömään. Toisella yrittämällä se sitten vielä teki todella laajan kaarroksen tähän mutta tuli kuitenkin takaisin. Kun olin itse tarkkana ja käskytin ajoissa ja kunnolla, Tulppis meni juuri sinne minne pitikin. 

Välissä tehtiin sitten yksittäisiä esteitä. Mulla oli Tulpalle Natural menua jota annostelin rasiaan, sen avulla tehtiin nyt keinua ja tuntui siltä että tämä tosiaankin alkaa sujua! Lisäksi laitoin purkin A:lle sinne edemmäs, alastulokontaktilla oli pelkkä nakinpala alustalla. Mä luulen että näillä mennään, vaikka mä joudun hihnaa tuossa käyttämään jottei koira karkaa omine lupineen palkalle, yritetään nyt vielä. Jos se vaikka hoksaisi. Mun ei kuitenkaan tarvitse hihnalla pysäyttää sitä kun siellä on se nami.

Keppejä ehdittiin tehdä pari kertaa (hihnassa), sitten yksi ryhmäläisistämme vaan tunki siihen oman koiransa kanssa. Harmi sillä olsiin halunnut tehdä ne myös irrallaan.

Sitten päästiin toiselle kierrokselle ja alkoi tapahtua. Tulppa ei mennytkään putkeen vaan peruutti siitä pois ja sitten se rynnisti jo kentän päässä treenaavien luokse. Juuri sinne missä meillä oli ollut se herkkurasia... olin kyllä tyhmä kun en tätä mahdollisuutta tajunnut. No Unna vähän murisi Tulpalle kun se lähestyi ja Tulppa tietysti vastasi murisemalla takaisin. Unnan emäntä sai kuitenkin hallittua tilanteen eikä koirat päässeet nokakkain. Me lopetetttiin nämä treenit kuitenkin tähän.

Jatkossa me ei tehdä noita yksittäisharjoituksia vaan treenataan vain se radanpätkä ja that's it. Me voidaan harjoiotella tekniikat kuntoon muulloinkin. Ja aion myös pyytää että muut ei treenailisi ainakaan kovin lähellä, onhan kaikilla muillakin mahdollisuus tehdä esteitä muuna aikana. Ja tärkein tietysti: meidän täytyy harjoitella sitä hallintaa, se oli tässä jo paremmalla mallilla mutta on taas päässyt lipsumaan kun olin viime viikolla pois.