Tulppiksen maha alkaa olla kunnossa mutta vaikka se nyt syö jo ihan normi nappularuokaa en vielä uskalla makupaloja sille antaa. Mutta treenata pitäis... Satuon katsomaan pari agikoulutusvideota  ja siitä se idea sitten lähti. Tokihan sitä voi palkata leluillakin ja samalla opettaa irtoamista ja hauskanpitoa radalla!

Omalla "treenikentällä" virittelin muutamia hyppyjä (rimat maassa) ja putken. Löysin leluarkistosta pari samanlaista pehmolelua joissa oli vinku ja niiden kanssa sitten kentälle. Tulppis oli ihan tohkeissaan! Putkesta se suorastaan syöksähti läpi kun lelu joko oli siellä toisessa päässä valmiina tai sitten itse heitin sen eteenpäin. Lelulla ohjaten mentiin hyppyjä ja jopa "rataa" hyppy - hyppy - putki - hyppy.

Toki ongelmia oli kun Tulppa ei (tietenkään) osaa kohdistaa huomiota esteisiin vaan sen päähuomio on leluissa. Mutta uskon että tässä on se tapa millä Tulppakin agilityn voi aloittaa, ja ennenkaikkea se tulee oppimaan ohjausta sekä homma pysyy sen mielestä kivana! Juostahan se toki saa ja pitääkin mutta itsensä telomisen vaara on olematon kun pysytään putkissa ja maassa olevissa rimoissa. Kunhan saan oman kujapujottelun kunnostettua lisään sen esterepertuaariin.

Itseni lelujen käsittelyyn tarvitaan vielä vähän hiomista ja Tulppa pitää saada ymmärtään että se voi pudottaa suussaolevan lelun ja se silti saa uuden lelun... nythän se ei millään annan leluja pois vaikka kyllä tulee tarjoamaan niitä vetoleikkiin. Noh parempi näin kuin että lelut ei ollenkaan kiinnostaisi :)