Kylläpä jännitti hurjasti kun tajusin että voin mennä Tulppiksen kanssa JATin möllikisoihin. Olin lupautunut tuomaroimaan siellä mutta mölliluokkaan saatiinkin toinen tuomari joten me päästiin osallistumaan. No eihän se Tulppis vielä kisavalmis ole, lähellekään, mutta koska mölliluokassa ei ole keinua eikä keppejä ja radat on sellaiset suoraviivaiset, päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan.

Huono juttu oli sitten se että radalla oli rengas, tosin ekana esteenä kuten se sääntöjen mukaan pitää olla. Se että se oli ekana ei kuitenkaan kauheasti minua lohduttanut koska meillähän on myös se paikallapysymisongelma, en siis uskonut voivani mennä vastaan ottamaankaan koiraa... no tätä päätin kuitenkin kokeilla. Kuitenkin, kun otin Tulpalta kaulapannan pois, se meinasi kadota paikalta... sitä siinä pyydystellessäni se singahtikin renkaasta läpi ja sitten mentiin :D

Alkurata sujui tosi hienosti: puomi, suoralla hyppyjä, putkissa käännöksiä ja yksi käännös hypyltä A:lle. Sitten vielä putki ja suora... yksi rima tippui jossain mutta muuten nollaa tähän asti!  Kolme viimeistä estettä sitten osouttautuivat ongelmalliseksi: ensin päästin Tulpan lipsumaan yhden hypyn ohi, sitten sitä korjatessa se livahti mun selän takaa A-esteelle ja kun sieltä kutsuin pois (mölliluokassa ei hylkyjä tule) meni se vielä seuraavakin esteen ohi. No, tämä on tuttua jo lakin ja Letunkin kanssa että kun virhe tulee, se kostautuu koko ohjauksen hajoamisena. Mua ei harmittanut ollenkaan sillä rata kokonaisuutena oli niin hyvä etten olisi uskaltanut edes toivoa tällaista!

Alla Pongon emännän Tiinan ottama kuva siitä Tulpan elämän ensimmäisestä kisaesteestä. Kiitos Tiinalle kuvista!

Hyvillä mielin nyt vaan lisää (rata)treeniä ja seuraava kisa on sitten Agirodussa :)