Viimein päästiin kulmahampaiden poistoon, olin jo ehtinyt miettiä että homma olisi pitänyt hoitaa jo aiemmin sillä Tulppiksella oli selvästi kipuja kuonossa ja sen pureminen on yltynyt ihan mahdottomaksi. Enhän tietenkään voi tietää johtuuko pureminen kivuista mutta jo se että se usein vinkaisi jos kuono kolahti johonkin kertoi että kipuja on. Pureminen itsessään on välillä suorastaan agressiivista mutta onneksi sentään enimmäkseen vaan pentumaista pureskelua, joskin Tulppa puree kovaa ja paljon.

Eläinlääkäriin mentiin innokkaasti mutta kun päästiin toimenpidehuoneeseen Tulppis saikin raivokohtauksen kun otin sen syliin. Viimekerta oli siis muistissa! No, rauhoittelin sitä ja kun se rentoutui, lääkäri tuikkasi esirauhoituspiikin sen takapuoleen jonka jälkeen nostin pennun pöydälle ja siinä sitä siliteltiin kunnes se nukahti.

Ennen leikkauksen aloittamista otettiin hampaista vielä valokuvia ja aika hurjaltahan tuo tilanne suussa näytti, kitalaessa kulmureiden poraamat reiät:

Leikkauksessa alakulmurit poistettiin varovasti jotta pysyvien hampaiden aihiot eivät vaurioituisi. Sitten ikeneen tehdyt viillot ommeltiin sulavilla tikeillä kiinni. Kahden tunnin kuluttua pääsin Tulppaa hakemaan ja se veteli vielä sikeitä heräämössä. Vähän se kuitenkin päätä nosti kun kutsuin sitä nimeltä. Maksettuani laskun (n. 240e) lähdettiin kotimatkalle. Kotona se jo nousi seisomaan ja käveli pihassa hoippuen sekä kävi pissalla. 

Kaksi tuntiä lääkäristä lähdön jälkeen Tulppis oli jo sitä mieltä että tarvitsee ruokaa, eli herääminen tapauhtui kyllä nopeasti. Illalla se viiletti kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Jälkihoitona se saa muutaman päivän kipulääkettä ja leikkaushaavoja pitää huuhdella päivittäin Hexarinsella. Aika näyttää väheneekö pureminen ja miten pysyvät hampaat sitten asettuvat. Ainakin kipu on toistaiseksi poissa.