Ensiksi MM:n ja KP:n kanssa parkkiksella tarkoituksena tottistella. Ensiksi kuitenkin MM halusi harjoitella koirien kanssa leikkimistä ja Tulppishan sopi koekaniiniksi mainiosti. Tulppahan leikkii hyvin vieraidenkin kanssa ja tykkää hommasta, eikä silti väsytä itseään leikkiessa (hmm, mistähän tämä johtuu?). Mulla oli videokamerakin sattumoisin autossa mutta en silti älynnyt kuvata? Tai jotaion puhetta kuvaamisesta oli mutta miksiköhän... No leikki oli kuitenkin hyvä verryttely :)

Sitten tehtiin kimppa-paikkamakuuta. Tätä ei olla aikaisemmin harjoiteltu ja sanoinkin että aion olla ihan koiran vieressä, mutta tapansa mukaan Tulppis ignoorasi täysin toiset koirat ja minä saatoin alkusähläämisten jälkeen jättää sen makuulle. Kuitenkin, TAAS, se kerkesi ponnahtaa pystyyn jossain kohti, ihan ennakkovaroittamatta :(  Kyllä se sitten taas pysyikin mutta ärsyttävää kun siihen ei voi yhtään luottaa!

Sitten tehtiin seuraamista yhtä aikaa Ville-veljen kanssa ja melko lähekkäin. Tämäkin sujui toisesta koirasta välittämättä :) ja ihan kelpo seuruuta. Varulta Tulppis oli hihnassa mutta ei kyllä olisi tarvinnut.  Sitä kättä vaan aktiivisesti kuonon edestä pois, käännöksiä ja täyskäännöksiä.

Aika sujahti kuin siivillä kun tuli lörpöteltyä toisten kanssa eikä ehdittykään muuta kun mun piti mennä kouluttamaan hallille. Oman koulutusvuoron jälkeen otin TYulppiksen halliin ja tehtiin muutama kontaktitreeni, puomikammo alkaa olla ohi, jippii! ja sit rataa mitä olin vetänyt ryhmälleni. Toki, olihan se liian vaikea Tulpalle joten tein pätkissä. Taas vaan hinkkasin liian kauan ja vauhti alkoi hidastua :( Mun pitäisi tehdä selkeämpi treenisuunnitelma sille joka kerta ja pitäytyä sitten siinä. Ja niitä hyppyjä voisi madaltaa niin ratatekniset jutut ei olisi niin vaikeita ja rasittavia. 

Iloinen asia kontaktitreenin lisäksi oli se että ekaa kertaa teimme pujottelun radan osana, ja se onnistui ilman ohjattua sisäänmenoa! Kunhan vaan saan koiran linjattua suoraan kohti pujottelua. Hieno homma!