Harjoitukset vaan pitenee, nyt oli jo rata jossa ihan piti juosta ja monenlaisia kääännöksiä tehdä. Eihän nämä vaikeita olisi Lakin tai Letun kanssa, mutta Tulpan kanssa mä aina vetoan siihen että kun koira ei oikein osaa... Ja P:n marjat! meneehän se sinne minne viedään! Eli kyllä nyt on vaan syytä katsoa peiliin jos koira liuhottelee missä sattuu.

Toki, täytyyhän sitä tukea ja ohjata selkeästi. Esim. kun nyt oli alkusuora, en voi vaan olettaa että se hyppää ne kaikki esteet, sellaista se ei vielä osaa. Mutta kun selvästi kädellä näytän (ja pidän sitä kättä ylhäällä niin että koira näkee sen) ja annan hyppykäskyt, niin meneehän se :)

Hyppyjen taaksevientejä meidän kyllä pitää harjoitella (muistaakseni kirjoitin näin viime viikkotreenienkin jälkeen). Saan Tulpan vietyä taakse mutta se menee sinne asenteella "ai mitäs kivaa ja jännää täältä löytyy" eli se ei ole ollenkaan hallussa (vertalilun vuoksi Lakin psytyn lähettämään hypyn taakse ja hyppäämään se myös pelkällä käskyllä, itse paikallani seisoen). No, välistävedot ja päällejuoksut onnistuu kyllä kun en hätäile vaan annan selkeät ohjeet koiralle. Sen vauhtikin lisääntyi selvästi kun sille oli kerrottu mihin suuntaan jatketaan. 

Nää on niin näitä perusjuttuja mutta joka koiran kanssa ne näköjään tarttee kerrata.

Puomilla oli sitten ongelmia. Viimeksihän Tulppis säikähti sitä kolisevaa puomia ja nyt se vielä muisti sen eikä meinannut tulla ollenkaan. Se juoksenteli muualla suorittelemassa putkia yms, samalla tavalla kuin äitinsä teki aikoinaan kun huomasi tehneensä virheen. Eli paineen purkua juoksemalla. Ehkä joskus muulloinkin kun olen luullut että Tulppis väsähti, se onkin vaan ottanut jostain vaikeasta asiasta painetta ja purkanut sitä? No, muutama makkaralla kuorrutettu puomi tehtiin ja jätin asian hautumaan, en edes yrittänyt radalla viedä puomille (se olisi ollut radan viimeinen este).

Odotteluaikana otin noutokapulan pitoa. Jee, tämä edistyy! Pystyin jo antamaan kapulan suuhun ja laskemaan omat kädet suoriksi alas ja sitten vasta pyytämään irroituksen, Tulppa piti rauhallisesti ja minua kasvoihin tapittaen :)

Lisäksi otin eteenistumista. Tämä taas vastaavasti ei tunnu edistyvän ollenkaan. Ilman käsiapua Tulpalla ei ole mitään hajua mihin sen pitäisi tulla. Auttakee nyt joku meitä tän liikkeen kanssa mua!

Muuten sopi tosi hyvin tämä että tein tällaisia keskittymistä vaativia harjoituksia agiharjotteiden välissä. Tulppis ei riekkunut ollenkaan toisten koirien perään ja sitten omalla suoritusvuorollakaan se ei muistanut muita hallissa olevia koiria.