On ollut pakkasia ja koulukiireitä, ensimmäisten takia on jäänyt treenaaminen vähän vähemmälle ja toisen takia nlogikirjoittelu on ollut pakko unhoittaa hetkeksi. Ehkäpä se tästä taas lähtee käyntiin, molemmat.

Kun pakkasta ei ole ollut ollaan kyllä heti sännätty treenimään, muutamia kertoja ulkona ja loput kerrat JATtilassa. Tottiksessa on tapahtunut huimaa edistymistä:

Seuruussa olen nyt aktiivisesti pyrkinyt nostamaan kättä pois koiran nenän edestä ja silloin kun saapuvilla on ollut kaveri, tämä on saanut kommentoida pysyykö Tulppis suorana vai alkaako poikittaa. Ja aika hyvin se pysyy suorana! Ei vielä montaa pitkää pätkää peräkkäin mutta pitkähkön pätkän kerrallaan kuitenkin. Ja pikkuhiljaa sitä kättä on voinut alkaa heiluttaa, tosin tässä minulla(kin) on ongelma siitä mihin sen käden heilautan kun koira on niin iso. Siinä pään vasemmalla puolellahan sitä täytyy heiluttaa, tämän suhteen on tietysti hyvä että Tulppaa on palkattu nimenomaan siitä vasemmasta suupielestä :)

Maahanmenoja olen alkanut tehdä liikkeessä: pientä kävelyä niin että koira on vasemmalla - takana, ei siis seurruussa vaan ihan vapaalla mutta tarkkaavaisena. Tulppis tottelee käskyä mutta kovin montaa askelta ei voi ottaa tämän jälkeen kun se jo singahtaa ylös ja perään. Pitää harjoitella se maassa pysyminen ensin varmaksi, mutta onpahan käskyn noudattaminen ainakin kunnossa.

Luoksetulon eteenistuminen on myös parantunut huikeasti. Tulppis tulee suoraan ja vähäisellä käsiavulla myös sopivan lähelle, ja ennenkaikkea se istuu heti eikä mieti mitenpäin ne takajalat alleen tunkisi. Vauhdista ei tätä ole vielä tehty mutta toistoina, muutama askel välissä peruuttaen toimii hyvin.

Sitten agiliitoon. Ylä- ja alamäkeä...:

Pujottelu koki valtavan takapakin kun kerran treeneissä mulla oli liian lyhyt hihna, ja Tulppis tempaisi kepeille niin kovaa että hihna lipesi mun käsistä. Ja sittenhän se juuri sillä kertaa tuli pois keppivälistä ja juoksi suoraan palkalle... tämän jälkeen oli todella vaikea saada se uskomaan että kepit pitää kuitenkin pujotella ennenkuin palkkaa saa. On se kuitenkin pujotellut irrallaankin  mutta silloin sillä ei ole ollut valmista palkkaa vaan olen nakannut lihapullan sille kun se tulee viimeisestä keppivälistä ulos. Jostain syystä näitä tehdessä sen vauhti kuitenkin hidastuu joten vielä on tehtävä noita hihnapujotteluja.

Puomille tuli takapakkia kun tehtiin välillä keinua. Vaikka Tulppis ei silminnähden keinua pelännyt, se kuitenkin otti jonkunlaisen henkisen kolauksen kun ei sitten halunnut mennä edes puomille. Toisaalta kontakti alastulolla on vahvistunut, olen saattanut jättää siivekkeet pois puomin viereltä ja Tulppis on jo tarjonnut sitä pysähtymistä, ei kuitenkaan aina...

A-esteellä palautin namialustan kontaktin alastulolle, näin pääsin harjoittelemaan koira irrallaan, Aalle Tulpan on helpompi pysähtyä oikein.

Hyppykuvioita ollaan harjoiteltu nyt jo enemmän, lähinnä valssilla kääntämistä. Estekorkeudet on olleet siinä 30 - 45 senttiä. Nämä alkaa sujua aika mukavasti, yllättävää kyllä! 

Kohta päästäänkin agilityryhmään, vähän jänskättää miten me siellä pärjätään. Toisaalta harjoittelu helpottuu kun saa tarvittaessa apukäsiä. Toisaalta sitten vieraat koirat voi koitua meille ongelmaksi kun tähän asti ollaan harjoiteltu pääasiassa yksin.