Aholaidassa. Ihan pikaisesti vanhojen juttujen kertaamista: seuraamista ja istahtamista, muutama käsiohjattu maahanmeno, naksuttimen kanssa noutokapulan nostamista. Eteenistumista.

Huomaan että olen ollut laiska treenaamaan mutta ei se Tulppa ihan kaikkea ollut unohtanut. Eteenistumista yritin ensin penkin kanssa mutta kyllä se Tulppa vaan on niin iso poika ettei tämä oikein enää onnistu. Siispä siirryin jalkeille. On kyllä tosi vaikeaa tämä kun Tulppis tykkää istahtaa takamukselleen elikkäs taaksepäin, sitä väljyyttä tulee siinä ihan väkisin ja aika paljon. Muistelen että Lakin kanssa oli tämä sama ongelma joten eiköhän se pikkuhiljaa siitä lähemmäksi tule, ainakin toivotaan niin.

Seuraamisessa oli vähän sivuttaisväljyyttä ja ensin meinasin ottaa Tulpan hihnaan. Mutta eihän se ole vielä vuottakaan vanha eikä reagoi oikein hihnalla ohjaamiseen vaan alkaa vastustelemaan, joten otin hihnan samantien pois ja koitin vaan palkata siitä kuonon syrjän koskettamisesta reiteeni. Heti parani seuraaminenkin kun sain muutaman oikea-aikaisen palkkauksen koiralle :) Kokeilin myös seuraamista juoksussa ja sehän oli hienoa!

Istahtaminen on jämähtänyt käsimerkki - ehkä - kaksoiskäsky -tasolle. tarttis tehdä jotain ;) Samaten maahanmeno on sitten jäänyt treenaamatta kokonaan kun se muka on niin vaikeaa.

Noutokapulan nostaminen oli hyvin muistissa ja heti Tulppi myös lähtee tuomaan sitä minua kohti. Luovutusta ei vaan voida harjoitella ennenkuin edessäistuminen on kunnossa.