Vuodatuksen serveri niinsanotusti levisi, ja bloggaamaan ei päässyt pitkään aikaan. Tästähän tietysti seurasi se, että kirjoittamisen aloittaminen tuntui tosi takkuiselta. Aluksi kirjoitin muistiinpanot ihan notepadina ja ne on tänne liitettykin mutta sitten niiden kirjoittaminen jäi... ja kun vuodatus alkoi taas pelittää en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa yhtikäs mitään.   
En kuitenkaan aio lopettaa blogin kirjoittamista vaan aion tästä ryhdistäytyä ja jatkaa kuten ennenkin - vaikka täydellisyyteen pyrkivänä yksilönä (siis joissain asioissa) minua harmittaa ihan vietävästi se, että joka ikinen treeni ei olekaan kirjattuna tänne. Koetan päästä tästä yli.

Menneistä treeneistä pikakelauksella jotain:
Agilityssa on ollut ylä- ja alamäkeä, välillä Tulppa on leiskauttanut hyviäkin pätkiä ja välillä taas lehmäillyt ja ollut haluton. Sekä kotona että hallilla. Syytä tähän en tiedä, mutta viimeisimmistä möllikisoista meillä on Tiinan (vai Lahjan?) kuvaama video. Siitähän näkee hyvin miksi virheet tulevat. Tulppa ei hakeudu esteille ellen minä selvästi mene sen kanssa. Jos lähetän ja alan itse kääntyä, Tulppa tulee esteen vierestä ohi. Kontaktit ovat hienot (siis alastulot, puomilla on veilä vähän turhan varovainen muuten). Pujottelua tuossa mölliradalla ei ollutkaan mutta se menee jos saan lähetettyä Tulpan siihen kohtisuoraan. 

Tottista on tehty luvattoman vähän mutta se mitä on tehty, on tehty ajatuksella. Lisäksi olen ottanut itseä niskasta kiinni ja ottanut leikkimisen mukaan tottistreeneihin ja kas, esimerkiksi seuraaminen onkin paljon aktiivisempaa kun lelu on kuviossa mukana!

Hakutreeneissä olemme edistyneet kokonaan valmiina oleviin maalimiehiin, lähinnä tuulen alapuolella vielä mutta vahingossa tuli testattua myös sellainen tilanne että koiralla ei ollut hajuakaan maalimiehestä ja silti se lähti etsimään. Tulppis kyllä herkästi alkaa kuseksia alueelle jos se ei kohtuu nopeasti löydä, mutta kuseksimisen jälkeen se jatkaa työskentelyä. Seuraavaksi pitäisi ottaa ilmaisut mukaan kuvioon ja olen vieläkin vähän kahden vaiheilla...